Nieuwsoverzicht 2018

Jonge boommarters leggen het loodje
13 september 2018

Op de Veluwezoom wordt onder andere met cameravallen de voortplanting van boommarters onderzocht. In de periode juli-augustus komen de moeders samen met hun kroost naar de cameravallen om daar te snoepen van de aangeboden pindakaas. De droogte en hitte heeft er deze zomer voor gezorgd dat het grootste deel van de jonge boommarters het niet heeft gehaald.

Dwergvleermuizen hebben de winter in de bol
13 september 2018

In een flat aan de Pomona in Wageningen is een potentieel winterverblijf van de gewone dwergvleermuis ontdekt. Dwergvleermuizen gebruiken deze plek in de nazomer om te zwermen: ze inspecteren het winterverblijf en tonen dit aan de jonge dieren.

Vleermuizen twitteren er stiekem op los. Vleermuizen twitteren er stiekem op los.
7 september 2018

Nu de zomer aan haar einde komt en de schemer eerder invalt is het laat in de avond donker en stil op straat. Alhoewel… stil? Boven uw hoofd twitteren hitsige vleermuizen er lustig op los.

Stekeligheden genoeg: tijd voor oprichting Egelwerkgroep Nederland
30 augustus 2018

Om vragen als 'hoe gaat het met de egels?' te kunnen beantwoorden is de ‘Egelwerkgroep Nederland’ opgericht.

Poep blijkt essentieel bij speurtocht naar wolf op Veluwe
24 augustus 2018

Vrijwilligers van het Wolven in Nederland houden kilometers aan zandpaden in de gaten op kenmerkende aanwijzingen dat een territoriale wolf aanwezig is; namelijk wolvenkeutels.

Warme sneeuwbal als overwinteringstactiek Warme sneeuwbal als overwinteringstactiek
22 augustus 2018

Afgelopen weken is in het toonaangevende blad Nature gepubliceerd dat de Ussurische buisneusvleermuis op een wel erg bijzonder manier overwintert, namelijk in de sneeuw. Een welkom cool nieuwtje in deze bijzonder warme zomer.

Nacht van de Vleermuis 2018 Ga mee vleermuizen spotten in de Nacht van de Vleermuis!
21 augustus 2018

Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 augustus worden tijdens de Nacht van de Vleermuis door heel Nederland nachtelijke vleermuisexcursies georganiseerd, waarbij geïnteresseerden de kans krijgen om met een expert op pad te gaan.

Watervleermuizen zwermen ook tijdens de warmste nacht ooit.
14 augustus 2018

Op het hoogtepunte van de hittegolf gingen vrijwilligers van de Vleermuiswerkgroep Wageningen 's nacht op zoek naar zwermende vleermuizen.

Hond in Limburg aangezien voor wolf
12 augustus 2018

Bij Wolven in Nederland kwamen meldingen binnen van een "wolf" in Limburg, maar het bleek een hond te zijn.

Wat voor muizen en spitsmuizen eten onze Utrechtse kerkuilen?
9 augustus 2018

Braakballen van kerkuilen worden geplozen om inzicht te krijgen in de verspreiding van (spits)muizen. In Utrecht worden vanaf september maandelijks pluisavonden georganiseerd.

Pagina's

Abonneren op Actueel