Nieuwsoverzicht

Wolf verblijft al langere tijd in Midden-Drenthe
22 mei 2018

Een wolf (Canis lupus) verblijft sinds enige maanden in natuurgebieden in Midden-Drenthe. Ook rond het Drents-Friese Wold is al enige tijd een wolf aanwezig. 

Dier- en natuurorganisaties dringen aan op verbinding OVP met Horsterwold
20 mei 2018

Persbericht van de Dierenbescherming, Caring Vets, Dierbaar Flevoland, Fauna4Life, IVN, SoortenNL en de Zoogdiervereniging

Wat gaat er veranderen bij de eerste territoriale wolf in Nederland?
17 mei 2018

De afgelopen jaren lijken wolven in Nederland op zoek te zijn naar een geschikt leefgebied en/of partner. Maar wat gaat er eigenlijk veranderen als een wolf een territorium start in Nederland?

Eikelmuizen op drift: wakker worden in Nederland
12 mei 2018

Hoe overleven eikelmuis verstekelingen de reis en wat moeten de dieren in Nederland?

Na bunzing en steenmarter nu ook boommarter in Marterbox
3 mei 2018

Soms duiken er bijzondere gasten op in de speciaal voor kleine marterachtigen ontworpen inloopkistjes. Na bezoeken van een bunzing en een steenmarter zo'n kist; nu voor het eerst ook een boommarter.

Ook vleermuizen houden van de zon!
27 april 2018

Vleermuizen zijn echte liefhebbers van de zon. Niet om zelf lekker in te zonnen, maar door de warmte die ze geeft! Afgelopen week was een perfecte tijd voor vleermuizen om aan te sterken na hun maandenlange winterrust.

Weinig muizen op de Veluwezoom dit voorjaar
19 april 2018

Afgelopen week werd voor het elfde jaar het aantal muizen op de Veluwzoom gemonitord. Voor het eerst sinds de start in 2008 is er in het bos geen enkele muis gevangen. 

Goudjakhals op weg naar Nederland
4 april 2018

Naast de wolf, komt nu ook de goudjakhals richting Nederland in zijn zoektocht naar nieuwe territoria. De Nederlandse natuur heeft genoeg potentie voor roofdieren, en is geschikt voor de vestiging van beide soorten.

Nieuwe soort vleermuis gevonden bij onderzoek op St. Eustatius
29 maart 2018

De vleermuizen van St Eustatius zijn voor het eerst in kaart gebracht in een samenwerking tussen een Amerikaans en een Nederlands team vleermuisonderzoekers. Het Nederlandse team toonde er zelfs een nieuwe soort voor het eiland aan.

Meer struikrovers in de berm
21 maart 2018

Het gaat helaas niet heel goed met wezel, hermelijn en bunzing in Nederland. Daarom is er een brochure voor landschapsbeheerders gemaakt om ons landschap aantrekkelijker voor deze soorten te maken.